18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Špagety v omáčce z lososa

Název Množství a jednotka
losos bez kůže 350 g
smetana ke šlehání 500 ml
eidam 100 g
podravka 1/2 lžičky
olivový olej 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka (na tři litry vody dáme 3 rovné kávové lžičky soli). Eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Do kastrůlku vlijeme dvě šlehačky, přidáme nastrouhaný eidam a půl lžičky podravky a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme tak dlouho, až se sýr rozpustí a vznikne nám hladká sýrová omáčka. Lososa nakrájíme na kostky a na třech lžících olivového oleje ho ze všech stran orestujeme. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a promícháme. K orestovanému lososovi přilijeme sýrovou omáčku, promícháme a povaříme dvě tři minutky, aby se chutě propojily. Omáčkou s lososem přelijeme špagety a na talířích sypeme nastrouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Pečenáče podle Jarči

Postup: Rybky (plotice, cejnky i jiné) vykucháme, očistíme,umyjeme, osušíme. osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...